Stylingproducten:welk haarproduct past bij jou haar?

In de wereld van haarstyling kan het behoorlijk verwarrend zijn welk product je nu het beste kunt gebruiken.

Ken je het verschil tussen alle stylingproducten, zoals haarclay, haargel, pomade, stylingcreme, haarpasta en niet te vergeten wax?

Hoe weet je wat de beste oplossing is voor jou haar? Om verwarring te voorkomen is er een overzicht waarin je makkelijk kan kiezen tussen de stylingproducten met een korte uitleg over de producten zodat je weet wat je koopt en ermee kan bereiken.

Stylingproducten overzicht

 

 

Haarclay: Een haarclay is een kleiachtige pasta die je gebruikt op droog haar die is geschikt voor kort tot half lang haar. Een haarclay is vooral geschikt voor fijn haar, maar kan ook gebruikt worden als je normaal of veel haar hebt. Het product zorgt voor textuur en geeft een matte finish. Als je een clay gebruikt kan je de hele dag door re-stylen.


Gel: Een haargel is een geleiachtige substantie, die in de meeste gevallen wordt gebruikt in kort haar. Het product werkt het beste als je deze gebruikt in handdoekdroog haar.De haargel wordt hard en , in tegenstelling tot bijvoorbeeld de clay, is deze niet de hele dag te re-stylen.Er zijn haargels in verschillende sterktes. De sterktes worden meestal aangeduid op de verpakking.Hoe hoger her getal, hoe sterker de gel.

Haarpasta: Een haarpasta lijkt op een clay, maar de substantie lijkt zoals de naam al zegt op een pasta. Daardoor is deze gemakkelijker door het haar te verdelen.Een haarpasta geeft structuur en controle over het haar en is de hele dag te re-stylen. Een haarpasta is het meest geschikt voor kort tot half lang haar en geeft over het algemeen een matte finish

Pomade: Een pomade is het meest te vergelijken met een gel, maar is wat vettiger en wordt niet hard. Je gebruikt een pomade in droog haar. Het product is uitermate geschikt voor langer tot half lang haar.

Wax: Een wax lijkt het meest op gel. Het verschil tussen wax en gel is dat wax niet hard word en gel wel. Wax kun je het beste gebruiken op droog haar en is geschikt voor alle haartypes.Je kunt het haar de hele dag door stylen en re-stylen. 

Stylingcreme: Stylingcreme´s zijn er in veel soorten en maten.Je hebt cremeś speciaal voor krullend haar, om te krul te definieren, maar er zijn ook cremes om warrige kapsels mee te creeren.Een stylingcreme is een cremeachtige substantie. Ook zijn er cremes die beschermen tegen de hitte van de fohn of stijltang. Het is dus belangrijk om te kijken naar welk stylingcreme het beste bij jou past.